ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Salta karamellnötter med sting är knaprigt och kryddigt. Kanelen ger julkänsla, men du kan också variera med spiskummin eller curry.
Rosta nötterna i en stekpanna på medelvärme tills de är -gyllene. Ta upp dem på fat.
Häll socker, kanel och chiliflakes i stekpannan och smält tills sockret får en karamelliserad, ljusbrun färg. Rör så lite som möjligt så att det inte blir hårda klumpar.
Tillsätt smöret och rör tills det smält. Blanda i nötter, sesamfrön och salt. Krydda eventuellt med flingsalt. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och låt kallna.
ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.