Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salta cantucciskorpor

Trevliga skorpor bjuds med entallrik antipasti till vinet. De bakas i förväg och sprödvärms inför servering.

Salta cantucciskorpor
Salta cantucciskorpor
Salta cantucciskorpor

Ingredienser

  • 600 gvetemjöl special
  • 2 tskbakpulver
  • 200 gsmör
  • 4ägg
  • 2,5 dlmjölk
  • 1apelsin- rivet skal
  • 200 gpistaschnötter- skalade
  • 0,5 dlkapris
  • 100 goliver- svarta, urkärnade
  • 5tomater- hackade, soltorkade
  • 1ägg- gula till pensling
  • 1 mskflingsalt- till att strö på skorporna

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, bakpulver och smör så att det blir smuligt. 2.Vispa upp äggen, tillsätt dem samt resten av ingredienserna. Arbeta snabbt ihop en deg.

  2. Ta upp den kladdiga degen på mjölad bänk, dela den i 6 delar och rulla ut dem till ca 20 cm längder. Lägg dem på plåt och platta till med mjölade fingrar till 3 cm bredd.

  3. Värm ugnen till 180°. Pensla med äggula och strö på lite flingsalt.

  4. Grädda längderna 25–30 min. Ta ut, låt dem svalna något och skär dem i 2 cm breda skivor lite på snedden.

  5. Sätt in dem i ugnen igen att torka, ca 15 min, gärna varmluft.

  6. Ta ut och låt skorporna kallna på galler. Förvara dem svalt och värm inför servering i 175° 10 min.

Vad tyckte du om receptet?