Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vem kan motstå en smörkola? Med valnötter som ger en underbar och djup smak, samt med saltet som bryter av sötman blir detta julens favorit. Skär i önskad storlek, men ett tips är att det är elegant med sockerbitsstora bitar.
Hacka valnötterna. Smält smöret tillsammans med nötterna i en kastrull tills smöret börjar bubbla och dofta nötigt.
Tillsätt resten av ingredienserna utom flingsaltet. Koka på
medelvärme till 124°. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 15 x 20 cm. Låt svalna i ca 10 min. Smula över flingsalt.
Låt kolan stelna i rumstemperatur i ca 4 tim.
Skär kolan i bitar. Linda eventuellt in bitarna i smörgåspapper.
Läs också: