Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En användbar kolasås som kan användas i bakverk, att ringla på glass eller doppa churros i. Vill du ha den lösare tillsätter du mer grädde, och för tjockare tar du mindre grädde.
Koka upp glykos och socker i en kastrull på medel- till hög värme. Vinkla kastrullen under tiden som sockret smälter, rör inte för då kan sockret bli kristalliserat. Låt det sjuda tills det når 150 grader och
har en gyllenbrun färg.
Koka upp grädden i en annan kastrull. Häll grädden, lite i taget,
i karamellsmeten under omrörning, det kommer att fräsa och bubbla.
Låt det koka tills smeten gått ihop.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt smör, vaniljsocker och salt. Låt såsen svalna i rumstemperatur. Förvara den sedan i kylen. Såsen blir hårdare i kylen men den blir lösare igen i rumstemperatur.