Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En fantastiskt god kladdkaka där salten bryter av sötman på ett härligt sätt!
Börja med ganaschen: Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde och honung.
Häll gräddblandningen över chokladen. Mixa med stavmixer eller blanda med slickepott tills massan är slät. Låt stå i rumstemperatur.
Kakan: Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (cirka 22 centimeter i diameter) och smörj kanterna med smör.
Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Tillsätt socker, siktat mjöl och kakao plus flingsalt i kastrullen och rör om.
Rör ner äggen, ett åt gången, i smeten och bred ut den i formen. Baka i ugnen, 175 grader, cirka 25 minuter. När det börjar bubbla på kakans yta handlar det om några få minuter innan den ska tas ut. Låt kakan svalna, gärna under ett par timmar.
Värm ganachen så den bli rinnig och ringla/bred den över den kalla kakan. Strö lite flingsalt över kakan. Låt ganaschen stelna.
Recept från Mitt kök