Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Salt hasselnötsknäck kokas med termometer. Om du inte har en digitaltermometer, gör ett kulprov. Häll lite av den heta smeten i en kopp fylld med kallt vatten. Går smeten att forma till en rund kula är den färdig, annars får den koka några minuter till.
Finhacka 100 g hasselnötter, låt resten vara hela.
Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull. Koka upp och koka knäcken kraftigt 15–20 min, till 124°. Ta kastrullen åt sidan och blanda i smör och hackade nötter.
Häll smeten i knäckformar ställda på en bricka eller plåt. Toppa med en hasselnöt och lite flingsalt. Låt knäcken kallna i rumstemperatur.