Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salt hasselnötsknäck

Salt hasselnötsknäck kokas med termometer. Om du inte har en digitaltermometer, gör ett kulprov. Häll lite av den heta smeten i en kopp fylld med kallt vatten. Går smeten att forma till en rund kula är den färdig, ­annars får den koka några minuter till.

Salt hasselnötsknäck
Salt hasselnötsknäck
Salt hasselnötsknäck
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 ghasselnötter- rostade
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlsirap- ljus
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 tsksmör
  • 2 tskflingsalt

Gör så här

  1. Finhacka 100 g hasselnötter, låt resten vara hela.

  2. Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull. Koka upp och koka knäcken kraftigt 15–20 min, till 124°. Ta kastrullen åt sidan och blanda i smör och hackade nötter.

  3. Häll smeten i knäckformar ställda på en bricka eller plåt. ­Toppa med en hasselnöt och lite flingsalt. Låt knäcken kallna i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?