Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salsiccialasagne med bladspenat


Smakrik. Lasagne med salsiccia, bladspenat och chili.

Salsiccialasagne med bladspenat

Salsiccialasagne med bladspenat

Salsiccialasagne med bladspenat

Annika Broman

Ingredienser

  • 300 gbladspenat- fryst
  • 200 gricotta
  • 1 dllagrad ost- riven
  • örtsalt
  • 1 pktsalsiccia- rå, 330 g
  • 1 storgul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd chili
  • olja- margarin eller smör att steka i
  • salt
  • 1 tsktimjan
  • 200 glasagneplattor- färska
  • 2 dllagrad ost- riven

Ostsås:

  • 50 gmargarin- eller smör
  • 4 mskvetemjöl
  • 78 dlmjölk
  • 1 dllagrad ost- riven
  • salt
  • peppar

Till servering:

  • sallad

Gör så här

  1. Tina bladspenaten i en kastrull och låt vätskan koka bort. Låt spenaten kallna något och blanda den sedan med ost, ricotta och örtsalt.

  2. 2 Skär ett snitt i korven och ta ut innehållet.

  3. Hacka löken och pressa vitlöken. Skär chilifrukten i riktigt små bitar.

  4. Stek salsiccia, lök, vitlök och chili i olja, margarin eller smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och timjan.

  5. Smält margarin eller smör i en kastrull och rör ner vetemjöl. Späd med mjölk, lite i taget. Låt såsen koka i 5 minuter under omrörning. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.

  6. Varva spenatröra, salsiccia, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnsfast form eller i fyra portionsformar. Börja och sluta med ostsås. Avsluta med att strö på riven ost. Gratinera i 225 grader i 25-30 minuter. Servera lasagnen med en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök