Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smakrik. Lasagne med salsiccia, bladspenat och chili.
Tina bladspenaten i en kastrull och låt vätskan koka bort. Låt spenaten kallna något och blanda den sedan med ost, ricotta och örtsalt.
2 Skär ett snitt i korven och ta ut innehållet.
Hacka löken och pressa vitlöken. Skär chilifrukten i riktigt små bitar.
Stek salsiccia, lök, vitlök och chili i olja, margarin eller smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och timjan.
Smält margarin eller smör i en kastrull och rör ner vetemjöl. Späd med mjölk, lite i taget. Låt såsen koka i 5 minuter under omrörning. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
Varva spenatröra, salsiccia, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnsfast form eller i fyra portionsformar. Börja och sluta med ostsås. Avsluta med att strö på riven ost. Gratinera i 225 grader i 25-30 minuter. Servera lasagnen med en sallad.
Recept från Mitt kök