Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salsicciafärsbullar i senapsgräddsås

Salsicciafärsbullar i senapsgräddsås lagas snabbt av färsk korv. Orkar man inte rulla bullar går det bra att klicka ut färsen direkt i pannan.

Salsicciafärsbullar i senapsgräddsås
Salsicciafärsbullar i senapsgräddsås
Salsicciafärsbullar i senapsgräddsås
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 grå korv- av salsicciatyp  (10 % fetthalt)
  • 300 gpasta- gärna orecchiette
  • 1gul lök
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 150 gharicots verts
  • 80 gbabyspenat
  • 1 mskcitron- pressad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken.

  2. Snitta korvarna och dra av skinnet. Rulla små färsbullar.

  3. Stek bullarna runt om i het ­panna med 1/2 msk olja ca 3 min. Tillsätt löken och fräs ca 2 min.

  4. Rör ner grädde och senap och smula i buljongtärningen. Låt småkoka ca 5 min. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Koka haricots verts i lättsaltat vatten och kyl ner. Blanda med spenaten och vänd ihop med citronsaft, 1 msk olja, 1 krm salt och 1/2 krm peppar.

  6. Häll av pastan, blanda med ­såsen och servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?