Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salsiccia i tomatsås med broccolirisoni

Salsiccia i tomatsås med broccolirisoni är en turbovariant på köttfärssås. Salsiccia är en italiensk korv gjord på fläskkött och ofta smaksatt med fänkål.

Salsiccia i tomatsås med broccolirisoniSalsiccia i tomatsås med broccolirisoniSalsiccia i tomatsås med broccolirisoni
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4salsicciakorvar- färska  (ca 400 g)
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 300 grisoni (barilla)
  • 250 gbroccoli
  • 1 krukabasilika
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • strösocker

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från korven och smula inkråmet i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek korvinkråmet i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt lök och vitlök och stek 2–3 min. Häll på tomater och 1 dl vatten och låt koka ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 2 krm socker.

  2. Koka risonin i väl saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär broccolin i grova bitar. Låt dem koka med pstan när ca 2 min återstår av koktiden.

  3. Repa bladen från basilikan och blanda med risoni och broccoli. Servera med såsen.

Vad tyckte du om receptet?