Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 34g
Kolhydrater: 70g
Salsiccia i tomatsås med broccolirisoni är en turbovariant på köttfärssås. Salsiccia är en italiensk korv gjord på fläskkött och ofta smaksatt med fänkål.
Ta bort skinnet från korven och smula inkråmet i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek korvinkråmet i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt lök och vitlök och stek 2–3 min. Häll på tomater och 1 dl vatten och låt koka ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 2 krm socker.
Koka risonin i väl saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär broccolin i grova bitar. Låt dem koka med pstan när ca 2 min återstår av koktiden.
Repa bladen från basilikan och blanda med risoni och broccoli. Servera med såsen.