Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salsa på papaya och svarta bönor

Salsa på papaya och svarta bönorSalsa på papaya och svarta bönorSalsa på papaya och svarta bönor
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 burkarsvarta bönor- (à 400 g)
  • 1röd chili- (t ex spansk peppar)
  • 100 gsockerärter
  • 1 storrödlök
  • 2papayor
  • 0,75 dlmynta- hackad
  • 4 mskolivolja
  • 0,75 dlcitron- pressad saft
  • 1 mskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Klyv chilin, ta bort kärnor och innerväggar. Finhacka chilin. Strimla sockerärterna tunt. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och skär papayan i små bitar.

  2. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?