Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salsa de piña

Salsan kan finhackas eller köras i omgångar i matberedare.

Salsa de piña
Salsa de piña
Salsa de piña

Ingredienser

  • 350 gananas- krossad 2 burkar
  • 8tomater
  • 1gurka
  • 8paprikor- i olika färger
  • 3mango
  • 2purjolökar
  • 3lime- saft och skal
  • 2 mskingefära- riven, färsk
  • 1 dlolja
  • 1 mskfarinsocker
  • 1,5 tsksalt
  • 1,5 tskcayennepeppar

Gör så här

  1. Häll av spadet från ananaskrosset. Ta bort kärnorna på tomat, gurka, paprika och mango.

  2. Snitta upp purjon på längden och skölj den under rinnande kallt vatten.

  3. Skär grönsaker och lök i grova bitar. Lägg ner det i en matberedare monterad med kniv och hacka det några sekunder. Det är viktigt att det inte blir för länge för då blir det för fint.

  4. Skala och skär mango i fina tärningar. Rör ner dem och ananas- kross i grönsaksblandningen. Blanda med limesaft, limeskal, ingefära, olja, socker, salt och peppar. Smaka av.

Vad tyckte du om receptet?