Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Salmorejo är en variant på den välkända andalusiska soppan gazpacho. Denna soppa härstammar från Cordoba i Spanien och innehåller bröd, vilket gör den mer krämig, matig och slät. Den toppas med valfria tillbehör, men vanligast är ägg, serranoskinka och avokado.
Grovhacka tomaterna. Kärna ur och grovhacka paprikan. Skala och grovhacka vitlöksklyftan. Lägg ingredienserna i en mixerkanna och mixa till en slät puré.
Skär bort brödkanterna och grovtärna inkråmet. Rör ner brödet i mixerkannan och låt ligga i vätskan i 2–3 min.
Fortsätt mixa och ringla sakta i oljan under tiden, soppan ska få en krämig konsistens. Smaka av med vinäger och krydda med salt och peppar. Ställ in soppan i kylen så att den blir riktigt kall.
Häll upp soppan i skålar och toppa med hackat ägg, tärnad avokado och basilikablad. Servera med grillat bröd med serranoskinka.