Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salmiakmums


Salmiakfrostning på toppen av en chokladkaka bakad i långpanna blir mumsiga bakelser.

Salmiakmums

Salmiakmums

Salmiakmums

FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 3ägg
  • 4,5 dlsocker
  • 225 gsmör
  • 3 tskvaniljsocker
  • 1,5 mskkakao
  • 4,5 tskbakpulver
  • 2,25 dlmjölk
  • 6,75 dlmjöl

Frosting:

  • 60 gsmör- mjukt
  • 200 gphiladelphia
  • 5 dlflorsocker
  • 1 tsksalmiakpulver

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst.

  2. Smält smöret och häll i ägg­blandningen. Tillsätt vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjölk under omrörning. Blanda försiktig ner mjölet i smeten.

  3. Häll upp smeten i en långpanna på 26 x 35 centimeter och grädda i en förvärmd ugn på 200 grader i 35 minuter.

  4. Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Gör frosting under tiden som kakan svalnar.

  5. Blanda smör och Philadelphiaost till en jämn smet. Sikta ner florsockret under omrörning i blandningen för att undvika klumpar. Tillsätt salmiakpulvret och bred frosting över kakan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök