Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på salmalax med frasig grönkål och ingefärs- och sojamajonnäs. Majonnäsen räcker till fler, men det är svårt att göra en mindre sats. Överbliven majonnäs kan förvaras i kylen några dagar.
Sätt ugnen på 125°.
Lägg grönkålsbladen på en plåt och rosta mitt i ugnen tills bladen är helt genomtorra, ca 30 min.
Skär laxen i tunna skivor. Lägg ut den på ett fat. Vispa ihop citronsaft och olja. Strö flingsalt på laxen och ringla över citronoljan.
Lägg på en liten klick majonnäs. Toppa med små bitar av den frasiga grönkålen och servera.
Lägg äggulor, ingefära, soja, senap och limesaft i en matberedare. Tillsätt oljan sakta under ständig mixning till en tjock majonnäs. Krydda med salt.