Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallatsskålar med smör- & honungslungade primörer

Det här sättet att servera sallad (i portionsstora sallatsskålar) passar väldigt bra på buffé. Men det går också bra att servera salladen upplagd i en serveringsskål.

Lena Söderström
Sallatsskålar med smör- & honungslungade primörer
Sallatsskålar med smör- & honungslungade primörer
Sallatsskålar med smör- & honungslungade primörer
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 8salladsblad- skålformade, av till exempel rosé- eller isbergsallat

Fyllning

  • 4minigurkor- (snackgurka) eller ½ slanggurka
  • 1avokado
  • 1 knipparädisor
  • 2 msksmör och olja
  • salt- peppar
  • 12 mskhonung- flytande
  • 75 gfetaost
  • 1 mskdill- hackad
  • 3 mskhasselnötskärnor- rostade hackade

Till servering

  • jungfruolivolja

Gör så här

  1. Ansa och skär gurkan i små bitar. Ansa rädisorna, men låt gärna en bit av blasten sitta kvar. Dela rädisorna. Dela, kärna ur, gröp ur och skär avokadoköttet i bitar.

  2. Värm smör och olja i en stekpanna till det börjar fräsa. Lägg i gurka och rädisa och fräs cirka 1 minut. Tillsätt avokado och fräs cirka ½ minut. Salta, peppra och ringla över honungen.

  3. Ta stekpannan av värmen. Toppa det frästa med smulad fetaost, dill och nötter. Fördela salladen i sallatsskålarna. Servera med oljan vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök