Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salladstacos med oumph - recept

Vegansk tacos med oumph, rödkål och avokadodressing. Oumph, som görs på sojabönor, hittar du i frysdisken i matbutikerna. Här steks den gyllenbrun och toppas med en avokadodressing.

Salladstacos med oumph - receptSalladstacos med oumph - receptSalladstacos med oumph - recept
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6 storaisbergssallad
  • 1 litenrödkål- klyfta, cirka 75 g
  • 0,25 storpapaya
  • 1avokado
  • 150 goumph- naturell the chunk
  • olja- att steka i
  • 1 tskfajitakrydda
  • 1 dljordnötter- eller cashewnötter

Avokadodressing

  • 1avokado
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 0,5 dlsojayoghurt
  • 1 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- malen

Tillbehör

  • ärtskott

Gör så här

  1. Lägg upp salladsbladen på en stor bricka eller ett fat.

  2. Strimla eller hyvla rödkålen fint. Skala och skär papayan i tärningar. Skala och skär avokadon i tärningar.

  3. Stek oumph i olja på medelvärme tills den börjar bli gyllenbrun. Strö över fajitaskryddan.

  4. Lägg rödkål, papaya, avokado och oumph i salladsbladen. Lägg på avokadosås och strö över nötterna.

  5. Avokadodressing: Skala och kärna ur avokadon.

  6. Mixa avokadon och vitlöken, tillsätt sojayoghurt. Smaka av med salt och peppar.

  7. Servera salladstacosen med ärtskott.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök