Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk salladstaco med oumph

Recept på vegetarisk salladstaco med oumph. Hittar du inte kebabkryddad oumph går det lika bra att krydda naturell oumph med kebabkrydda. Jalapeño är gott till!

Vegetarisk salladstaco med oumph
Vegetarisk salladstaco med oumph
Vegetarisk salladstaco med oumph
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 280 goumph- fryst, marinerad, kebabkryddad
  • 1rödlök- liten
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dlmatyoghurt
  • 2tomater
  • 2 dlost- riven, lagrad
  • 4tortillabröd- (170 g)
  • 1romansallad
  • jalapeño
  • olivolja
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Stek oumphen enligt anvisning på förpackningen, eller lägg den i ett grillhalster och grilla på utegrillen.

  2. Skala och strimla löken. Blanda den med 1 msk olja, 2 krm socker, 2 krm salt och2 krm peppar.

  3. Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Tillsätt 1 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Skär tomaterna i bitar.

  4. Fördela osten på halva tortillabröden och vik över andra halvan. Stek dem i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Skär dem i snibbar.

  5. Bryt loss salladsbladen och fördela oumph, lök, tomater och jalapeño i bladen. Klicka på yoghurtoch servera med ostsnibbar. 

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego