Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sallad på svartrot och gulbetor får sting av färsk chili. Skala svartrötterna under rinnande kallt vatten och lägg dem direkt i kastrull med kallt vatten för att den inte ska missfärgas.
Koka gulbetorna tills de nästan är mjuka.
Skala svartrötterna och skär dem i ca 8 cm långa stavar. Är rötterna grova kan de halveras på längden för en spädare sallad. Lägg svartrötterna direkt i en kastrull med lättsaltat vatten. Koka dem mjuka och lägg sedan i kallt vatten.
Skala betorna och skär dem i lövtunna skivor. Kärna ur och hacka chilin. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs den mjuk i 1 msk olja.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär halva citronen i skivor. Riv skalet och pressa ut saften ur den andra halvan. Blanda löken med citronskalet. Blanda citronsaften med 2 msk olja och smetana. Krydda med salt och peppar.
Grilla citronskivorna i en grillpanna så att de får fin färg. Skär skivorna i fjärdedelar.
Blanda salladsblad, betor, svartrötter, chili, lök och grillad citron. Ringla över dressingen och servera.