Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad på svartrot och gulbetor

Sallad på svartrot och gulbetor får sting av färsk chili. Skala svartrötterna under rinnande kallt vatten och lägg dem direkt i kastrull med kallt vatten för att den inte ska missfärgas.

Sallad på svartrot och gulbetorSallad på svartrot och gulbetorSallad på svartrot och gulbetor
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2gulbetor- stora
  • 4svartrötter
  • 0,25röd chili- t ex spansk peppar
  • 1schalottenlök
  • 1 mskcitronolivolja- + 2 msk
  • 1citron
  • 2 msksmetana
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka gulbetorna tills de nästan är mjuka.

  2. Skala svartrötterna och skär dem i ca 8 cm långa stavar. Är rötterna grova kan de halveras på längden för en spädare sallad. Lägg svartrötterna direkt i en kastrull med lättsaltat vatten. Koka dem mjuka och lägg sedan i kallt vatten.

  3. Skala betorna och skär dem i lövtunna skivor. Kärna ur och hacka chilin. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs den mjuk i 1 msk olja.

  4. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär halva citronen i skivor. Riv skalet och pressa ut saften ur den andra halvan. Blanda löken med citronskalet. Blanda citronsaften med 2 msk olja och smetana. Krydda med salt och peppar.

  5. Grilla citronskivorna i en grillpanna så att de får fin färg. Skär skivorna i fjärdedelar.

  6. Blanda salladsblad, betor, svartrötter, chili, lök och grillad citron. Ringla över dressingen och servera.

Vad tyckte du om receptet?