Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Toppmurklorna är en primör du inte bör missa. Smörstekta passar de bra i en sallad.
Börja gärna dagen innan med att tillaga kalvytterfilén. Sätt ugnen på 100 grader.
Bryn köttet på hett järn runtom hela biten. När köttet är brynt, måtta in en termometer på lämpligt ställe.
Krydda med rosmarin, timjan, den krossade vitlöken, salt och peppar.
Låt stå i ugnen tills innertempen nått 52 grader.
Tag ut och vila köttet i minst tre timmar i folie. Lägg gärna i några extra kvistar rosmarin och timjan.
Skär toppmurklorna i halvor eller kvartar. Fräs dem i ganska hett järn med mycket smör, tills de fått lite färg och blivit en aning brynta.
Dela den skalade schalottenlöken på tvären och stek den i socker och smör på ett, till en början, ganska hett järn. Därefter på svag värme. Låt inte löken gå för länge, den ska helst vara en smula spänstig.
Arrangera de olika salladssorterna först. Därefter svampen och löken. Och sedan är det de knappt centimetertjocka rostbiffskivornas tur.
Hyvla sedan fina flingor av parmesan över det hela och allra sist vinägretten.
Salta och peppra efter behov. Servera till detta en källarsval öl.
Recept från Mitt kök