Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad på gravad, halstrad lax

Grava laxen snabbt och därmed lätt till salladen. Förbered de övriga ingredienserna under tiden.

Sallad på gravad, halstrad laxSallad på gravad, halstrad laxSallad på gravad, halstrad lax

Ingredienser

  • 200 glax- skinn- och benfri färsk
  • 1 tsksalt
  • 2 tskströsocker
  • 2 krmsvartpeppar- grovmald
  • 150 gharicots verts- eller sockerärter
  • 1grapefrukt
  • 10körsbärstomater
  • 0,5avokado
  • 1salladshuvud

Dressing

  • 2 mskgrapefruktsaft
  • 0,5pepparfrukt- röd spansk
  • 1 mskvatten
  • 1 tskolivolja- god
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 175 gdillpotatis- nykokt färsk per person

Gör så här

  1. Lägg laxbiten i en liten form eller plastpåse. Blanda salt och socker och strö över laxen. Låt stå ca 30 min i rumstemperatur.

  2. Koka upp saltat vatten,1/2 tsk till 2 dl, och lägg i haricots verts. Låt koka 2 min. Häll av och spola i kallt vatten. Låt kallna.

  3. Skala grapefrukten med kniv så att även det vita innanför skalet skärs bort. Skär ut filéer (skinnfria klyftor) och lägg dem i en skål. Pressa också saften ur mellanväggarna och spara till dressingen.

  4. Halvera tomaterna och avokadon. Ta bort kärnan i avokadon och gröp ur fruktköttet med en sked.

  5. Lägg grönsakerna i en skål. Vispa dressingen, med pepparfrukten fint hackad, och häll den över. Blanda. 6.Hetta upp en stekpanna med beläggning. Skär laxen i 2 bitar, strö peppar över och halstra dem utan fett ca 2 min på var sida.

  6. Lägg sköljd sallad i botten på två tallrikar. Fördela grönsakerna och lägg laxen på toppen. En gryta av nyskördat som kan varieras i det oändliga.

Vad tyckte du om receptet?