Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad på buffelmozzarella och rostade tomater

Den här somriga salladen är en utökad variant av tomat- och mozzarellasallad från Capri. Själv äter jag den enbart på sommaren när tomaterna är solmogna och verkligen smakar tomater. Men det är inte bara viktigt att tomaterna smakar tomat, tänk också på att mozzarellan ska vara gjord av buffelmjölk och att olivoljan är av bästa kvalitet.

Sallad på buffelmozzarella och rostade tomater
Sallad på buffelmozzarella och rostade tomater
Sallad på buffelmozzarella och rostade tomater
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gcocktailtomater- gärna på kvist
  • 250 gmozzarella- mini- eller vanlig
  • 150 grucolasallad
  • 12 stsardellfiléer
  • 2 mskkapris
  • 1 dlsvarta oliver
  • 3 mskolivolja
  • 1,5 mskbalsamvinäger- lagrad,eller crème di balsamico
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 stbasilika- kruka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Baka tomaterna i ugnen cirka 45 minuter.

  2. Låt osten rinna av och bryt den större i mindre bitar.

  3. Lägg upp sallad, ost, tomater, sardeller, kapris och oliver på ett fat.

  4. Ringla över olja och balsamvinäger. Krydda med salt och peppar och strö över basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök