Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad på ädelost och belugalinser

Sallad på ädelost och belugalinser
Sallad på ädelost och belugalinser
Sallad på ädelost och belugalinser
Sallad på ädelost och belugalinser Foto: Martin Cederblad

Ingredienser

  • 2 dlbelugalinser- eller puylinser
  • skvättsoja
  • olivolja
  • vit balsamvinäger
  • salt- eller peppar
  • 1granatäpple
  • 1päron
  • evcitron- pressad
  • 1 påsebladspenat- färsk (200 g)
  • 1 dlhasselnötter- gärna rostade
  • 200 gädelost- gärna gräddädel
  • flingsalt och svartpeppar- till servering

Gör så här

  1. 1/Börja med att koka linserna. Koka dem i dubbla mängden vatten och en skvätt soja i cirka 20 minuter. Smaka, så att de inte blir för mjuka. Tillsätt mer vatten om det ser ut att koka torrt. 2/Häll sedan av allt eventuellt spad, och blanda de kokta, varma linserna med 2 matskedar olivolja och 1 matsked balsamvinäger, salt och peppar. Smaka av de varma linserna, de ska vara rejält kryddade. 3/Skala granatäpplet och pilla försiktigt loss kärnorna. 4/Skär päronet i tunna klyftor. Pensla dem med pressad citron om du ska lägga upp salladen senare, då mörknar inte päronklyftorna lika lätt. 5/Lägg vid servering upp bladspenaten på ett stort fat. Fördela päron, nötter, linser och ost ovanpå. Strö därefter över de vackra granatäpplekärnorna. Toppa med ett par rejäla varv på svartpepparkvarnen, en nypa flingsalt och ringla till sist olivolja och balsamvinäger över salladen.

Vad tyckte du om receptet?