Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad Niçoise med salami

Den här salladen är lagad av Christina Möller, som är ”preses” (ordförande) i Korvakademien. Sallad är perfekt då man vill äta medvetet hälsosamt, men också enkelt och gott. Välj din favorit-salamisort att servera till salladen eller variera med grillad/kokt korv.

Sallad Niçoise med salami
Sallad Niçoise med salami
Sallad Niçoise med salami
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2sötpotatisar- mellansstora
  • 3 mskolivolja
  • flingsalt
  • 200 gharicots verts
  • 3ägg- hårdkokta
  • salamiskivor

Dressing

  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tskhonung
  • 0,5citron- färskpressad citronsaft av
  • 4 mskolivolja
  • 3 mskkapris
  • äppelcidervinäger
  • salt- peppar
  • vatten- eventuellt

Till servering

  • 1 askmâchesallad
  • 150 gsalami- i tunna skivor
  • 2 dloliver- gärna blandade sorter
  • 1citron- skuren skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta potatisen och blanda den med olivoljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta. Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills den är klar. Rör om 1-2 gånger under tiden.

  2. Koka haricots verts 3-5 minuter i lättsaltat vatten och låt rinna av. Skala och dela äggen i halvor.

  3. Vispa ihop senap, honung, citronsaft och hälften av oljan i en skål. Fräs kaprisen i resten av oljan 1 minut. Blanda kaprisen med oljan i dressingen. Smaka av dressingen med vinäger, salt och peppar. Blanda i lite vatten om det behövs.

  4. Lägg upp sallaten på ett fat. Lägg potatisklyftor, haricots verts, ägghalvor och salamiskivor i grupper på sallatsbädden. Toppa med oliverna. Skeda över dressingen.

  5. Servera med citronskivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Korvakademien Foto: Eva Hildén Styling: Lena Söderström

Recept från Mitt kök