Recept: Korvakademien Foto: Eva Hildén Styling: Lena Söderström
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här salladen är lagad av Christina Möller, som är ”preses” (ordförande) i Korvakademien. Sallad är perfekt då man vill äta medvetet hälsosamt, men också enkelt och gott. Välj din favorit-salamisort att servera till salladen eller variera med grillad/kokt korv.
Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta potatisen och blanda den med olivoljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta. Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills den är klar. Rör om 1-2 gånger under tiden.
Koka haricots verts 3-5 minuter i lättsaltat vatten och låt rinna av. Skala och dela äggen i halvor.
Vispa ihop senap, honung, citronsaft och hälften av oljan i en skål. Fräs kaprisen i resten av oljan 1 minut. Blanda kaprisen med oljan i dressingen. Smaka av dressingen med vinäger, salt och peppar. Blanda i lite vatten om det behövs.
Lägg upp sallaten på ett fat. Lägg potatisklyftor, haricots verts, ägghalvor och salamiskivor i grupper på sallatsbädden. Toppa med oliverna. Skeda över dressingen.
Servera med citronskivor.
Recept: Korvakademien Foto: Eva Hildén Styling: Lena Söderström
Recept från Mitt kök