Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad niçoise med rökt fisk



Ett lyckat möte mellan Provence och Norden. Sallad Niçoise med rökt fisk och dill är verkligen en härlig sommarsallad. Faktiskt tycker jag att den här klassiska salladen blir mer spännande med rökt fisk än tonfisk.

Sallad niçoise med rökt fisk

Sallad niçoise med rökt fisk

Sallad niçoise med rökt fisk


Ove Lindfors

Ingredienser

  • 6färskpotatisar- kokta
  • 250 gharicots verts- lättkokta
  • 250 gcocktailtomater
  • 1rödlök
  • 3 mskdill- hackad
  • 4 mskolivolja
  • 1citron- pressad saft
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 dlsvarta oliver
  • 2 mskkapris
  • 24ägg- hårdkokta
  • rökt fisk- till exempel lax, böckling eller makrill

Gör så här

  1. Skär potatisen i bitar. Dela bönorna och tomaterna och skiva löken.

  2. Blanda potatis, bönor, tomater, lök, dill, olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.

  3. Lägg upp salladen och strö på oliver och kapris. Toppa med klyftade eller halverade ägg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök