Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad niçoise med grillad tonfisk

Sallad niçoise med grillad tonfisk är en sommarklassiker som får en lyxig touch med färsk tonfisk.

Sallad niçoise med grillad tonfiskSallad niçoise med grillad tonfiskSallad niçoise med grillad tonfisk
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 skivortonfisk- färsk tjocka, Krav- eller MSC-märkt
  • 4ägg
  • 250 gharicots verts
  • 250 gkörsbärstomater
  • 1gurka
  • 1 litenrödlök
  • 1 burkkalamataoliver- (200g)
  • 1 burksardeller (80g)
  • 1 dlcocktailkapris
  • 70 gsallad- blandad
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Dressing

  • 0,75 dlolivolja
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1,5 tskdijonsenap
  • 1,5 tskhonung
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Börja med att tända grillen och vänta tills glödbädden är grå.

  2. Dressing: Vispa ihop olja, vinäger, senap och honung. Skala och pressa i vitlöken. Krydda med salt och peppar.

  3. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Låt koka upp och koka äggen ca 5 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem.

  4. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten 2–3 min. Låt rinna av och svalna. Halvera tomaterna. Skär gurkan i bitar eller svarva den med en grönsakssvarv. Skala och skär löken i ringar.

  5. Lägg upp sallad, tomater, gurka, lök, oliver, sardeller, kapris och ägg på ett stort fat eller tallrikar.

  6. Pensla tonfisken med olja. Krydda med salt och peppar på båda sidor. Lägg tonfisken på ett hett galler och grilla över direkt värme ca 30 sekunder på varje sida.

  7. Skiva tonfisken och fördela den över salladen. Ringla över dressingen och servera.

Vad tyckte du om receptet?