Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad Niçoise med färsk tonfisk

Sallad Niçoise en varm sommardag är den ultimata sommarlunchen. Med färsk tonfisk i stället för konserverad känns salladen betydligt fräschare och lyxigare. Men salladen är också god tillsammans med stekt torsk eller böckling. Titta gärna på Världsnaturfondens hemsida (WWF) för att göra ett miljövänligt val av tonfisk.

Sallad Niçoise med färsk tonfiskSallad Niçoise med färsk tonfiskSallad Niçoise med färsk tonfisk
Foto: Ove Lindfors

Sallad

  • 46potatisar
  • 250 gharicots verts
  • 250 gcocktailtomater
  • 1rödlök
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 3 msktimjan- eller oregano, repade blad
  • 4 mskolivolja
  • 1citron- pressad saft
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald
  • 1 burksardeller- 50 g
  • 1 dlsvarta oliver
  • 2 mskkapris
  • 2ägg- hårdkokta
  • citronklyftor

Halstrad tonfisk

  • 4tonfisk- à cirka 150 g
  • 1 mskolivolja
  • 23 tskfänkålsfrön- nystötta
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sallad: Borsta potatisen ren och koka i lättsaltat vatten. Låt ånga av och skär sedan i bitar.

  2. Koka bönorna i lättsaltat vatten, låt rinna av.

  3. Halvera tomaterna. Skala och skiva löken.

  4. Blanda potatis, bönor, tomater, lök, örter, olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

  5. Lägg upp salladen och toppa med sardeller, oliver, kapris, äggklyftor och citronklyftor.

  6. Halstrad tonfisk: Gnid in fisken med olivolja, fänkål, salt och peppar. Grilla den hastigt över glöd eller på grilljärn, cirka 1 ½ minut per sida. Tonfisken ska fortfarande ha en rå kärna i mitten.

  7. Servering: Servera salladen tillsammans med tonfisken.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök