Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sallad Niçoise en varm sommardag är den ultimata sommarlunchen. Med färsk tonfisk i stället för konserverad känns salladen betydligt fräschare och lyxigare. Men salladen är också god tillsammans med stekt torsk eller böckling. Titta gärna på Världsnaturfondens hemsida (WWF) för att göra ett miljövänligt val av tonfisk.
Sallad: Borsta potatisen ren och koka i lättsaltat vatten. Låt ånga av och skär sedan i bitar.
Koka bönorna i lättsaltat vatten, låt rinna av.
Halvera tomaterna. Skala och skiva löken.
Blanda potatis, bönor, tomater, lök, örter, olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp salladen och toppa med sardeller, oliver, kapris, äggklyftor och citronklyftor.
Halstrad tonfisk: Gnid in fisken med olivolja, fänkål, salt och peppar. Grilla den hastigt över glöd eller på grilljärn, cirka 1 ½ minut per sida. Tonfisken ska fortfarande ha en rå kärna i mitten.
Servering: Servera salladen tillsammans med tonfisken.
Recept från Mitt kök