Recept från Leva & Bo.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En variant på den välkända salladen, här med färsk grillad tonfisk och potatis som får smak av färdig olivröra med chilihetta.
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt ånga av och svalna något. Skär i bitar och blanda med olivröran.
Mjukkoka äggen i cirka 6 minuter. Kyl i kallt vatten. Skala och halvera dem.
Halvera tomaterna. Skala och finstrimla rödlöken. Ansa och koka haricots verts i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Häll av och kyl ner i kallt vatten.
Dressing: Lägg alla ingredienser i en skål och mixa slätt med mixerstav.
Pensla tonfisken med olja och stek bitarna i en het panna, gärna grill, i cirka 1 minut per sida. Krydda med flingsalt och peppar. Låt vila i 5 minuter.
Lägg upp sallad på ett fat. Fördela potatis, tomater, ägg, bönor och tonfisk runtom. Ringla över dressing. Garnera med persiljeblad.
Recept från Leva & Bo.