Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad Nicoise med oliver

En fräsch och hälsosam sallad med potatis, ägg, haricots verts och färsk tonfisk. En god och populär rätt med ursprung från sydfranska staden Nice.

Sallad Nicoise med oliverSallad Nicoise med oliverSallad Nicoise med oliver
Foto: Joel Wåreus

Sallad nicoise

  • 250 gharicots verts
  • 400 gtonfisk- färsk, MSC-märkt
  • 1salladshuvud
  • 2tomater
  • 4potatisar- kokta
  • 4ägg- kokta i 7 minuter
  • 1rödlök
  • 1 dlkapris
  • 1 dlsvarta oliver
  • 8sardeller
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 1citron
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald
  • smör och olivolja- till stekning

Dressing

  • 2 mskdijonsenap
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 tskströsocker
  • 1,5 dlolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Sallad nicoise: Koka haricots verts i lätt saltat vatten i ett par minuter. Häll av vattnet och lägg dem i kallt vatten så behåller de den gröna färgen.

  2. Stek tonfisken hastigt på hög värme i smör och olivolja. Salta och peppra.

  3. Lägg upp salladen på ett stort fat. Skiva tomaterna och lägg på salladen. Lägg på haricots verts. Tärna potatisen och lägg på.

  4. Skala och dela äggen på mitten och lägg på salladen. Lägg på tonfisken.

  5. Skala och skiva löken och fördela över salladen. Lägg på kapris, oliver, sardeller och persilja.

  6. Dela citronen och lägg på fatet.

  7. Strö över flingsalt och peppar.

  8. Dressing: Vispa ihop dijonsenap, vinäger och socker i en skål.

  9. Droppa i olivolja lite i taget och vispa kraftigt under tiden.

  10. Vispa i salt och peppar.

  11. Servera salladen med dressingen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök