Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med vattenkrasse, lagrad gruyère och krutonger

Vattenkrassesallad med lagrad gruyère och krutonger är en festlig sallad. Vattenkrasse kan bytas ut mot ­babyspenat. Vattenkrasse sloknar  fort när den får dressing på sig och måste därför serveras direkt. ­Krutongerna kan göras dagen före och förvaras torrt. 

Sophie Berlin
Sallad med vattenkrasse, lagrad gruyère och krutonger
Sallad med vattenkrasse, lagrad gruyère och krutonger
Sallad med vattenkrasse, lagrad gruyère och krutonger
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5baguette
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 100 ggruyère- lagrad
  • 500 gvattenkrasse

Dressing

  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,75 dlolivolja
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär baguetten i tunna skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt. Rosta mitt i ugnen 10–15 min, tills de är torra och har fin färg.

  2. Dressing: Skala och riv vitlöken på fina delen av rivjärnet. Blanda den med senap och citronsaft. Vispa i oljan droppvis till en slät dressing. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär osten i små tärningar. Lägg krassen i små koppar eller på ett stort fat. Fördela ost och krutonger över salladen. Ringla över dressingen och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?