Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sallad med varmrökt fisk, vattenmelon, picklad fänkål och dillpotatis passar bra på picknick. Vattenmelon och picklad fänkål blir friskt och knaprigt gott till makrillen.
Fänkål: Koka upp ättika, socker, vatten och fänkålsfrön och låt kallna. Hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Vänd ner fänkålen i lagen och låt dra ca 30 min.
Koka potatisen mjuk och låt den svalna. Skär den i tjocka skivor. Mixa ingredienserna till dilloljan och vänd ner potatisskivorna.
Kärna ur och tärna vattenmelonen. Strimla gurkan. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Rensa och plocka fisken i mindre bitar.
Lägg alla ingredienser i olika burkar och packa ner i kylväskan. Ta med olja, flingsalt och peppar till servering och gärna bröd också.