Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med varmrökt fisk, vattenmelon, picklad fänkål och dillpotatis

Sallad med varmrökt fisk, vattenmelon, picklad fänkål och dillpotatis passar bra på picknick. Vattenmelon och picklad fänkål blir friskt och knaprigt gott till makrillen.

Sallad med varmrökt fisk, vattenmelon, picklad fänkål och dillpotatis
Sallad med varmrökt fisk, vattenmelon, picklad fänkål och dillpotatis
Sallad med varmrökt fisk, vattenmelon, picklad fänkål och dillpotatis
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 gvarmrökt fisk- t ex makrill, rensad
  • 8potatisar- (800 g)
  • 0,25vattenmelon- (ca 600 g)
  • 0,5gurka
  • 1rödlök- liten
  • 1ekbladssalladshuvud

Picklad fänkål

  • 1fänkålsstånd- (ca 200 g)
  • 2 mskättiksprit- (12 %)
  • 4 mskströsocker
  • 1 dlvatten
  • 0,5 tskfänkålsfrön

Dillolja

  • 1 dlolivolja
  • 1 dldill- hackad
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald
  • bröd- ev

Gör så här

  1. Fänkål: Koka upp ättika, socker, vatten och fänkålsfrön och låt kallna. Hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Vänd ner fänkålen i lagen och låt dra ca 30 min.

  2. Koka potatisen mjuk och låt  den svalna. Skär den i tjocka skivor. Mixa ingredienserna till dilloljan och vänd ner potatisskivorna.

  3. Kärna ur och tärna vatten­melonen. Strimla gurkan. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Rensa och plocka fisken i mindre bitar.

  4. Lägg alla ingredienser i olika ­burkar och packa ner i kylväskan. Ta med olja, flingsalt och peppar till servering och gärna bröd också.

Vad tyckte du om receptet?