Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med ugnsrostade rotfrukter

Stora knippen av nyskördade rotfrukter som rostas i ugnen sätter smak och färg på salladen.

Sallad med ugnsrostade rotfrukter
Sallad med ugnsrostade rotfrukter
Sallad med ugnsrostade rotfrukter

Ingredienser

  • 200 gmorötter- späda
  • 200 gpalsternackor- späda
  • 10rödbetor
  • 3rödlökar
  • 3 mskolivolja
  • 3 mskbalsamvinäger
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 150 grucolasallad
  • 1isbergssallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär dem i stora bitar. Skala och klyfta löken.

  2. Lägg allt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter.

  3. Blanda olja, balsamvinäger, vitlök, salt och peppar. Skär salladen i bitar.

  4. Blanda rotfrukterna med dressingen. Vänd ner salladen.

Vad tyckte du om receptet?