Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sallad med svenska lupinbönor, blåmögelost och päron serveras med sesamfröcrisp eller valnötter. Lupinbönor innehåller gott om fullgoda proteiner.
Riv salladen grovt och lägg på ett fat. Strö över lupinbönorna. Kärna ur päronen och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem på salladen.
Lägg osten på ett fat. Strö över sockret i ett tunt lager och bränn med en brännare till en gyllenbrun karamelliserad yta. Fördela osten över salladen.
Skala och skiva löken tunt. Strö den över salladen.
Dressing: Blanda olja, vinäger, flingsalt och peppar. Ringla dressingen över salladen precis före servering.
Crisp: Rosta sesamfröna i en stekpanna. Tillsätt honung och rör om tills honungen börjar bli gyllenbrun. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt kallna.
Hacka crispet och strö det över salladen.