Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med strimlad nötstek i tomat- och citronmarinad

Recept på sallad med strimlad nötstek i tomat- och citronmarinad. Tomater som ugnstorkas i många timmar får en söt och koncentrerad smak. Köttet marineras i citronsaft och honung.

Sallad med strimlad nötstek i tomat- och citronmarinad
Sallad med strimlad nötstek i tomat- och citronmarinad
Sallad med strimlad nötstek i tomat- och citronmarinad
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 gnötstek- i tunna skivor
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 mskhonung
  • 2 tsktomatpuré
  • 2 krmsalt

Sallad

  • 250 gtomater
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 2persikor
  • 2avokador
  • 1schalottenlök
  • påsesalladsmix- (150 g)

Garnering

  • 0,5 dlsolrosfrön

Gör så här

  1. Sallad: Sätt ugnen på 75°. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över socker och salt. Torka mitt i ugnen 8–10 timmar. Låt tomaterna kallna.

  2. Strimla köttet. Blanda olja, citronsaft, honung, tomatpuré och salt. Vänd ner köttet och låt marinera i kylen ca 20 min.

  3. Kärna ur och skär persikorna i skivor. Skala, kärna ur och skär avokadorna i klyftor. Skala och skiva löken.

  4. Fördela salladen på ett fat. Lägg på persikor, lök, avokado och tomater. Toppa med köttet. Strö över solrosfrön och servera. 

  5. Av Anna Stegs

Vad tyckte du om receptet?