Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med rucola och chèvre

En sallad kombinerad med klassiska smaker som getost, valnötter och honung.

Sallad med rucola och chèvre
Sallad med rucola och chèvre
Sallad med rucola och chèvre

Ingredienser

  • 1aubergine
  • 0,5 tsksalt
  • 1ogenmelon
  • 4kronärtskockshjärtan
  • 250 gkörsbärstomater- 1 ask
  • 80 grucola- 1 påse
  • 200 gfransk getost- 4 skivor
  • 1parmaskinka- 8 skivor
  • 0,5rödlök- i tunna skivor
  • 16valnötter

Dressing

  • 0,5 dlhonung- flytande
  • 0,5 dlolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär auberginen i 1/2 cm tunna skivor på längden. Salta skivorna lätt och baka dem på plåt mitt i ugnen ca 20 minuter.

  2. Skala melonen. Halvera och kärna ur den. Skär den i 8 klyftor.

  3. Halvera kronärtskockshjärtan och körsbärstomater. Skölj och ansa salladen.

  4. Servering: Lägg en melonklyfta på tallrikarna. Fyll på med tomat, kronärtskocka, sallad, bitar av getost, skinka i rullar, melon, rostade aubergineskivor och valnötter.

  5. Dressing: Smält honungen i en kastrull på medelstark värme. Rör i oljan. Ringla den varm över salladen. Servera.

Vad tyckte du om receptet?