Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med rökt makrill

Rökt makrillfilé kan vi köpa med olika kryddningar. Välj själv - alla passar bra till den här salladen med god senapsdressing.

Sallad med rökt makrill
Sallad med rökt makrill
Sallad med rökt makrill

Ingredienser

  • 1 lsalladsblad- blandade, gärna med rucola
  • 500 gfärskpotatis- kokt
  • 1 knipparädisor
  • 4salladslökar
  • 4ägg- hårdkokta
  • 400 gmakrillfilé- rökt

Dressing

  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskvinäger
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Bryt salladsbladen i mindre bitar. Skiva potatis, rädisor och lök. Klyfta äggen. Ta bort skinnet och skär fisken i bitar.

  2. Blanda samman dressingen och häll den över potatis, rädisor och lök. Låt gärna stå och dra en stund. Precis före servering vänds salladsbladen i.

  3. Lägg upp på serveringsfat och varva med äggklyftor och makrill.

Vad tyckte du om receptet?