Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En somrig sallad med rädisor, sparris, sockerärter och rökt lax. Servera med grön gudinnedressing, en yoghurtdressing med basilika, persilja, bladspenat och majonnäs.
Smula sönder rågbrödet och stek det krispigt i smör i en stekpanna. Krydda med salt, låt kallna utspritt på ett bakplåtspapper.
Dressing: Skala vitlöksklyftan. Blanda alla ingredienser till dressingen utom yoghurt och majonnäs i en matberedare eller i en mixerkanna. Mixa ihop till en slät blandning. Rör i yoghurt och majonnäs och krydda med salt och peppar.
Koka potatisen mjuk i ordentligt saltat vatten. Skär av den yttersta stjälken på sparrisen och halvera sparrisen på längden. Låt sparrisen koka med potatisen när ca 1 min återstår av tillagningstiden. Låt rinna av. Skölj sparrisen i kallt vatten. Låt svalna och halvera den sedan en gång på längden också.
Skala och strimla rödlöken. Strimla sockerärterna. Ansa och skär rädisorna i halvor eller fjärdedelar. Dela salladen i separata blad. Hacka dillen.
Skär den ljumma potatisen i halvor och blanda i en stor skål med dressingen. Låt potatisen kallna i rumstemperatur. Vänd ner salladsblad och övriga grönsaker i den rumstempererade potatissalladen. Bryt ner laxen i mindre bitar och vänd ner i salladen tillsammans med rågbrödssmulet. Servera genast.