Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med röd caprin och rostade hasselnötter

Skörda gärna din egen sallad om du har! Röd caprin är en svensk getost. Den är lite mer smakrik än den vita caprinen och har en fast konsistens vilket gör att den går bra att riva. Den går även att ersätta med annan getost, t ex chevrette. Rostade och skalade hassel-nötter kan du bland annat hitta som lösvikt i naturgodishyllan.

Sallad med röd caprin och rostade hasselnötterSallad med röd caprin och rostade hasselnötterSallad med röd caprin och rostade hasselnötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 gblandad sallad- valfri
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskvit balsamvinäger
  • 2 krmsalt
  • 100 gröd caprin- (svensk lagrad getost)
  • 0,5 dlhasselnötter- rostade och skalade

Gör så här

  1. Vispa samman olja, vinäger, salt och peppar. Grovhacka eller riv salladen.

  2. Vänd ihop sallad och vinägrett. Riv över getosten och strö över nötterna.

Vad tyckte du om receptet?