Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fräsch sallad med bladspenat, avokado, grönt äpple och selleri. Rostade valnötter och knapriga krutonger gör rätten extra god.
Avokadosallad: Riv salladen och blanda med spenaten, lägg upp på ett stort fat.
Skala och kärna ur avokadon, skär dem i klyftor. Lägg avokadoklyftorna på salladen och lägg på majsen.
Skala moroten. Strimla moroten eller pumpan och äpplet tunt gärna på en mandolin.
Strimla sellerin fint. Skiva jalapeñon tunt. Lägg strimlorna och jalapeñon på salladen och strö över valnötterna.
Ranchdressing: Blanda crème fraiche, majonnäs, senap, vitlök och örter (om man vill så kan man mixa ner örterna så blir såsen härligt grön). Smaka av med salt och vitpeppar.
Krutonger: Skär brödet i centimeterstora tärningar. Stek tärningarna i oljan och smöret tills de är gyllenbruna. Strö över örtsaltet.
Servering: Ringla lite av dressingen över salladen och servera resten bredvid i en skål. Strö över krutonger.
Recept från Mitt kök