Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Perfekt att ställa på buffén i påsk!
Skala morötterna. Ta bort blasten, men låt gärna 1-2 centimeter av blasten vara kvar.
Bryt av den hårda nedersta delen av sparrisen.
Koka morötter, potatis och sparris, var för sig i lättsaltat vatten.
Dela den kokta potatisen. Skala och klyfta äggen.
Tvätta rädisorna noga, låt gärna några blad av blasten vara kvar. Skär sellerin i bitar. Dela laxen i bitar.
Picklad lök: Skala och skär löken i ringar. Blanda lökringar och socker tills löken saftar sig. Blanda i vinäger och låt stå cirka 15 minuter. Ta upp löken, spara vinägern till dressingen.
Senapsdressing: Låt kaprisen rinna av. Lägg dem på en bit dubbelvikt hushållspapper, så att de blir torra. Fräs kaprisen i oljan, så att de blir krispiga.
Blanda ihop honung och senap. Rör i den sparade vinägern, lite i taget. Vispa i oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar. Blanda i kaprisen med oljan.
Parmesankräm: Blanda ihop crème fraiche och parmesan. Peppra.
Lägg upp grönsakerna på ett fat. Toppa med lax, äggklyftor och picklad lök. Servera med senapsdressing och parmesankräm.
Recept från Mitt kök