Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med potatis, varmrökt fisk och dilldressing

Sallad med potatis, varmrökt fisk och dilldressing kan varieras med någon annan rökt fisk, t ex makrill eller böckling.

Sallad med potatis, varmrökt fisk och dilldressing
Sallad med potatis, varmrökt fisk och dilldressing
Sallad med potatis, varmrökt fisk och dilldressing
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 gfärskpotatis- kokt, kall
  • 400 gfisk- varmrökt, t ex lax
  • 0,5gurka
  • 2salladslökar
  • 100 gsalladsblad- blandade
  • 50 gvästerbottensost- grovriven

Dressing

  • 1 knippadill
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 tskättiksprit- (12 %)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Dressing: Mixa dillen med hälften av crème fraichen. Rör i resten av crème fraichen och smaka av med honung och ättika. Krydda med salt och peppar.

  2. Skär potatisen i skivor. Rensa fisken från skinn och ben. Skala gurkan så att lite av skalet är kvar, skär den i bitar. Ansa och strimla salladslöken.

  3. Varva potatis, fisk, gurka, lök och sallad på ett stort fat. Strö över osten och servera med dilldressing och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?