Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på matig sallad med grillad kyckling och getoströra. Citron- och basilikavinäger passar bra till den örtkryddade kycklingen.
Var noga med att skölja och borsta citronen ren och skölja basilikan till vinägern.
Sätt ugnen på 225°. Hacka basilikan. Repa bladen från timjanen. Lägg kryddorna i en påse med olja, salt och peppar. Putsa och skär kycklingen i bitar. Lägg den i påsen och massera så att kryddorna fastnar på kycklingen.
Sallad: Skala eventuellt betorna om skalet är tjockt, skrubba dem annars noga i ljummet vatten. Borsta potatisen ren. Lägg betor och potatis på en plåt med bakplåtspapper. Strö på salt, peppar och ringla över olja. Sätt in plåten i ugnen och tillaga i ca 20 min.
Grilla kycklingen i en grillpanna eller stek i en stekpanna i ca 5 min tills kycklingen är genomstekt.
Getoströra: Mosa getosten och blanda med yoghurt och olja. Krydda med salt och peppar.
Dressing: Blanda vinäger, olja, vatten, salt och peppar.
Bryt salladen i bitar och lägg på ett stort fat tillsammans med kycklingen. Häll på dressingen. Lägg på betor och potatis. Hacka valnötterna och strö dem över. Servera med getoströra. Garnera med basilika.
Citron- och basilikavinäger: Plocka bladen från basilikan och skölj dem. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär av en remsa utan att få med det vita. Det vita gör att vinägern blir besk. Torka basilika och citron.
Häll vinägern i en flaska. Lägg ner basilika och citronskal. Sätt på en kork. Låt stå svalt i ca 1 vecka. Skaka flaskan några gånger under tiden.