Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den yoghurtmarinerade mozzarellan blir krämig och lätt syrlig och passar perfekt ihop med söta nektariner. Gnocco fritto är friterade, små luftiga bröd som serveras till antipasto i Italien. Med färdig pizzadeg (den tunnare degvarianten) blir de i stället frasiga snittar till salladen.
Gnocco fritto: Rulla ut pizzadegen och skär den i snibbar. Lägg några degbitar i taget i en het stekpanna med olja. Fritera i ca 1 min på varje sida tills de puffat upp och fått fin färg. Stek även valnötterna i oljan tills de fått fin färg. Lägg bröd och nötter på hushållspapper och strö över flingsalt.
Mozzarella: Vispa samman yoghurt, olja, vinäger, flingsalt och peppar. Riv mozzarellan i grova bitar och vänd ner i yoghurtblandningen.
Halvera, kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skala och finstrimla löken.
Vänd ihop salladsmix och grönkålsskott med citronsaft, olja och flingsalt. Lägg upp på ett fat och strö över nektariner och lök. Lägg på skinka och strö över valnötter.
Servera salladen med mozzarella och gnocco fritto.