Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med manchego-ost

Manchego är en spansk lagrad fårost (hårdost) som lagras i minst 3 månader. Smaken varierar från mild till skarp beroende på hur länge den lagrats.

Sallad med manchego-ost
Sallad med manchego-ost
Sallad med manchego-ost

Ingredienser

  • 400 grotselleri
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 200 gmanchego
  • 1 dlpistaschnötter

Vinägrett

  • 2 mskolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 2 tsktimjan- smulad färsk

Gör så här

  1. Skala och skär rotsellerin i cmstora tärningar. Bryn dem i olivolja i het stekpanna runt om, minska värmen och stek tills de är mjuka, ca 5 min. Dra av stekpannan. Salta och peppra.

  2. Skär osten i tärningar. Rosta pistaschnötterna i torr stekpanna. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. 3.Blanda rotselleri, ost och nötter i en skål. Häll över vinägrettsåsen och blanda försiktigt. Servera som en osträtt efter huvudrätten.

Vad tyckte du om receptet?