Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sallad med knivmusslor, kantareller, fänkål, selleri och granatäpple är en riktig hästsallad. Knivmusslorna har en konsistens som påminner om bläckfisk. De syrliga och knapriga granatäppelkärnorna är mycket goda i salladen.
Skrubba musslorna noga och släng bort trasiga musslor.
Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Fräs lök, vitlök, timjan och musslor i olja ca 30 sekunder. Häll på vinet och tillsätt 1 tsk salt. Låt koka under lock 3–5 min, tills musslorna öppnats. Sila buljongen.
Ansa kantarellerna. Stek dem i olja tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt kantarellerna svalna.
Ansa och skär selleri och fänkål i riktigt tunna skivor, gärna på mandolin. Halvera granatäpplet och peta ut kärnor och saft över en skål. Blanda kärnor och saft med olivoljan. Blanda de hyvlade grönsakerna med granatäppeloljan. Låt stå ca 5 min.
Fördela musslor och salladsblad på tallrikar. Strö över kantarellerna. Lägg på selleri och fänkål och häll därefter över granatäppeloljan. Strö på flingsaltet och servera.