Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med kallrökt lax, pocherade ägg och basilikabulgur

Sallad med kallrökt lax, pocherade ägg och basilikabulgur är en färgsprakande sallad får en härligt krämig konsistens av de lättpocherade ­äggen.

Sallad med kallrökt lax, pocherade ägg och basilikabulgur
Sallad med kallrökt lax, pocherade ägg och basilikabulgur
Sallad med kallrökt lax, pocherade ägg och basilikabulgur
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 dlbulgur
  • 1 krukabasilika
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 4ägg
  • 100 gmâchesallad
  • 250 gtomater- små
  • 1rödlök
  • 300 glax- kallrökt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Mixa hälften av basilikan med 1 msk olja och 3 msk vatten. Blanda 2/3 av örtoljan med den nykokta bulgurn.

  2. Sjud rikligt med vatten i en kastrull och tillsätt ättika och 1 tsk salt. Skapa en mindre virvel i vattnet och knäck i äggen med några sekunders mellanrum. Låt äggen sjuda 3–4 min för en löskokt gula.

  3. Skala och skiva löken. Skär tomaterna grovt och strimla resterande basilika. Blanda bulgur, lök, tomater, sallad, resterande basilika, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg salladen på ett fat. Toppa med laxskivor och pocherade ägg och ringla över örtolja.

Vad tyckte du om receptet?