Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 20g
Protein: 32g
Kolhydrater: 46g
Sallad med kallrökt lax, pocherade ägg och basilikabulgur är en färgsprakande sallad får en härligt krämig konsistens av de lättpocherade äggen.
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Mixa hälften av basilikan med 1 msk olja och 3 msk vatten. Blanda 2/3 av örtoljan med den nykokta bulgurn.
Sjud rikligt med vatten i en kastrull och tillsätt ättika och 1 tsk salt. Skapa en mindre virvel i vattnet och knäck i äggen med några sekunders mellanrum. Låt äggen sjuda 3–4 min för en löskokt gula.
Skala och skiva löken. Skär tomaterna grovt och strimla resterande basilika. Blanda bulgur, lök, tomater, sallad, resterande basilika, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg salladen på ett fat. Toppa med laxskivor och pocherade ägg och ringla över örtolja.