Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på härlig sallad med gratinerad getost och len honungsdressing. Fin att servera på en buffé.
Sätt ugnen på 225 grader grill. Börja med att gratinera chèvren. Skär osten centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med flytande honung. Gratinera i övre delen av ugnen, cirka 5 minuter. Passa noga! Dela skivorna när de svalnat något.
Skölj och slunga sallatsbladen torra. Fördela på ett stort fat. Skölj, ansa och skiva jordgubbarna. Dela gurkan och skrapa ur fröna. Skiva. Fördela chèvre, jordgubbar och gurka över salladen. Rosta pinjekärnorna i en torr het stekpanna under omrörning. Strö över strax innan serveringen.
Vispa samman olivolja, honung och pressad limesaft till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i flaska och servera till salladen.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök