Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med jordgubbar, fetaost, pistaschnötter och crema di balsamico

Sallad med jordgubbar, feta, pistaschnötter och crema di balsamico har en spännande smakkombination som man får genom att blanda de söta jordgubbarna och druvorna med den salta fetaosten.

Sallad med jordgubbar, fetaost, pistaschnötter och crema di balsamico
Sallad med jordgubbar, fetaost, pistaschnötter och crema di balsamico
Sallad med jordgubbar, fetaost, pistaschnötter och crema di balsamico
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar
  • 450 gfetaost
  • 300 gvindruvor
  • 70 gpistaschnötter- skalade
  • 250 gblandsallad
  • 12 mskcrema di balsamico
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • blommor- ätbara, t ex krasse, tusensköna, viol, kryddtagetes

Gör så här

  1. Snoppa och halvera jordgubbarna. Bryt fetaosten i stora bitar. Halvera vindruvorna.

  2. Rosta pistaschnötterna i en torr, het stekpanna. Låt svalna.

  3. Varva sallad, jordgubbar, fetaost, druvor och pistaschnötter på ett stort fat eller på tallrikar. Ringla crema di balsamico över salladen och strö över peppar. Garnera med ätbara blommor.

Vad tyckte du om receptet?