Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med inlagd rödkål och russin

Sallad med inlagd rödkål och russin är gott till det mesta på julbordet. Välj helst ekologiska russin, de smakar så mycket mer.

Sallad med inlagd rödkål och russin
Sallad med inlagd rödkål och russin
Sallad med inlagd rödkål och russin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 grödkål
  • 0,5 dlrödvinsvinäger
  • 1 dlrårössocker
  • 1,5 dlvatten
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 1endive
  • 1krispsallad
  • 0,5 dlrussin

Gör så här

  1. Strimla rödkålen, den behöver inte finstrimlas. Blanda kålen noga med vinäger, socker och vatten. Låt stå i kylen ca 1 dygn.

  2. Låt kålen rinna av och blanda den med olja och salt.

  3. Bryt endiven i blad och riv krispsalladen i mindre bitar. Fördela endiv och sallad på ett fat. Toppa med rödkålen. Strö över russin och servera.

Vad tyckte du om receptet?